Waterdichte connector in elektrische motor

Waterdichte connector toegepast in elektrische motor

STORM, een team gevormd door studenten van de Technische Universiteit Eindhoven, is erin geslaagd om een elektrische toermotorfiets te ontwikkelen en produceren die een afstand van maar liefst 380 kilometer kan rijden, zonder op te laden.

In augustus 2016 gaat STORM dit bewijzen : “around the world in 80 days”. 

Case study

Wilt u meer informatie over deze case study? Neem dan contact op met onze afdeling Industrie.
t. +31 (0)342-407080
m. sales@intronics.nl
DOWNLOAD CASE STUDY

Het idee: duurzaam vervoer is ‘hip’!

“Lange tijd hadden elektrische vervoermiddelen een suf imago. Veel mensen denken nog steeds dat je maar een paar kilometer elektrisch kunt rijden en dan weer moet opladen. Wij willen het tegendeel bewijzen en zo is het idee voor een elektrische toermotor ontstaan”, zegt Maartje Verhoek (External Relations van STORM). 

Het resultaat: een elektrische toermotorfiets met modulair batterijpakket die er ook nog eens strak en gestroomlijnd uitziet!

De uitvoering van het idee is met deze motor zeker gelukt. Door het strakke design, zijn efficiëntie, geluidloosheid én een range van maar liefst 380 kilometer is de motor het toonbeeld van hoe elektrisch vervoer zou moeten zijn. Alles heeft STORM zelf bedacht en in eigen beheer gedaan. Om de ideeën tot uitvoering te brengen heeft STORM contact gezocht met toonaangevende bedrijven en leveranciers op het gebied van techniek, automotive en (tele)communicatie. Om de trots van het team, het uit 24 losse cartridges bestaande batterijpakket, goed aan te sluiten, was een uitdaging.

Robuustheid, aansluitgemak en een goede bescherming tegen stof en water waren een absolute vereiste. “Via Intronics hebben we bij de Duitse fabrikant CONEC een SUB-D oplossing gevonden waarbij power en data via één waterdichte connector lopen”, legt Maartje uit.

STORM heeft een strakke planning en de tijdsdruk om in augustus met twee motoren en in totaal 200 battery packs te kunnen starten aan de World Tour, wordt flink opgevoerd. Een nauwe samenwerking met partners en toeleveranciers is dan ook uiterst belangrijk voor het team. STORM organiseert met regelmaat events om haar partners en leveranciers over de voortgang van het project op de hoogte te brengen. “Zo’n team enthousiaste mensen met zoveel passie voor hun project – daar wil je als leverancier gewoon mee samen werken”, aldus Ilona Meijer (Accountmanager bij Intronics).

Volg STORM tijdens de World Tour

Op 14 augustus 2016 is de STORM World Tour in Eindhoven gestart, waarin STORM de wereld over ging in 80 dagen om het imago van duurzaam vervoer te promoten. Televisiepresentator en motorrijder Rick Nieman was, als ambassadeur van het project, een van de gastsprekers.

Op www.storm-eindhoven.com is de route te zien die is afgelegd en een aantal indrukwekkende foto's van de tour.

Onze Industrie professionals staan voor u klaar

Wij staan in direct contact met onze fabrikanten. Laat ons weten als u behoefte heeft aan extra informatie of hulp tijdens het kiezen van een passende oplossing.

Neem voor meer informatie gerust contact met ons op:
Nederland: tel. +31 (0)342 407080, sales@intronics.nl
België: tel. +32 (0)14 220 334, sales@intronics.be

NEEM CONTACT OP
Aan het laden
Aan het laden