Videoaansturing virtueel 3D decor RTL livetheater

In de theaterwereld zijn virtuele 3D decors sterk in opkomst. Vanwege de onbegrensde mogelijkheden is AV-projectie een zeer gewilde techniek die het decor van elk type voorstelling met minimale delay naar een hoger niveau kan tillen. Met een projectiesysteem inclusief TV One’s CORIOmaster loopt RTL Live Entertainment hierin voorop. De CORIOmaster van tvONE is een veelzijdige, kostenefficiënte en eenvoudig te gebruiken stand-alone videoprocessor voor het creëren van video-ervaringen met hoge impact op maat.
RTL Live Entertainment geeft ons een exclusief kijkje in haar keuken en laat zien hoe tvONE helpt om met videoprojectie een totaalbeleving neer te zetten

Case study

Wilt u meer informatie over deze case study? Neem dan contact op met onze afdeling AV.
t. +31 (0)342-407040
m. sales@intronics.nl
DOWNLOAD CASE STUDY

Betaalbaar en compleet videoprojectie systeem

RTL Live Entertainment benaderde systeemintegrator Hulskamp Audiovisueel voor de applicatie van een multi-display aansturing, waarbij content en bronnen geschakeld kunnen worden. Hulskamp Audiovisueel schakelde op hun beurt Intronics in.
Arjen Pels, AV Technicus bij Hulskamp, kreeg de opdracht om een betaalbaar maar compleet systeem te installeren: “De CORIOmaster van TV One biedt heel veel mogelijkheden en de flexibiliteit om verschillende layouts met verschillende bronnen samen te stellen. Bovendien geeft het de controle die nodig is bij grote evenementen; alles moet goed zijn.”

Minimale delay en ondersteuning van elk videoformaat
De AV-projectie wordt in Studio21 aangestuurd door WATCHOUT, een multi-display productie- en weergavesysteem. Naast weergave van decor en showbeelden wordt ook regelmatig live camera beeld vertoond, dit bracht vaak een delay van meer dan  5 frames met zich mee. De vertraging was variabel en bovendien erg aanwezig. Met de CORIOmaster is het delay teruggedrongen naar een minimale delay van maximaal 1 tot 2 frames. WATCHOUT gaat de CORIOmaster in als 5 HD-bronnen, waarna het via de CORIO setup naar 8 outputs gestuurd wordt. Deze mogelijkheid tot meerdere outputs is een groot voordeel. Daarnaast kan elk formaat video aangeboden worden; Studio21 maakt gebruik van zowel DVI als HD-SDI. 

Eenvoudige programmering met tvONE's CORIOmaster

Middels een groot aantal presets kan met de CORIOmaster goed worden ingespeeld op de dynamiek van een showomgeving. “De CORIOmaster is nu de drijvende kracht achter het projectiesysteem bij Studio21. In een showomgeving moet alles on-the-fly gedaan worden;tijd om opnieuw te laden is er niet. Programmering is dus van ongekend belang voor de technische staf. In dit project heeft Hulskamp 7 projectoren geïnstalleerd en het stuurt daarnaast ook nog 6 LED-schermen aan, de beelden zijn allemaal op elkaar afgestemd. Zo zijn er bijvoorbeeld 2 HD-bronnen die 3 geblende projectoren van het hoofdpodium van beelden voorzien. "De CORIOmaster voegt deze 2 HD-bronnen samen en stuurt deze projectoren aan,” aldus Pels. Arjen Mooij is zelfstandig AV Technicus die bij Studio21 verantwoordelijk is voor beeldprojectie. Hij is tevreden met de door Hulskamp geboden oplossing: “Je wilt het maximale halen uit de beschikbare apparatuur. Daarnaast moeten we zoveel mogelijk van tevoren kunnen instellen; uitgebreide programmering is dus een belangrijk criterium waaraan de oplossing moest voldoen.” Veel shows in Studio 21 zijn vrijwel volledig geprogrammeerd met behulp van tijdcode; enkel kleine handelingen worden nog handmatig verricht. Beeld, licht en geluid zijn geautomatiseerd en gekoppeld. Het orkest speelt tijdens de voorstellingen live met ondersteuning van een tape; gitaar presets worden middels MIDI vanaf een digitale mengtafel aangestuurd.

Virtueel 3D-decor

Met de recente toevoeging van de levensgrote LED-wall biedt Studio21 in totaal 50 meter aan schermprojectie. Met een enorm elektrisch gaasdoek kunnen geprojecteerde beelden gecombineerd worden met personen op het podium of met decors, wat een indrukwekkend 3D-effect oplevert.

De meest verfijnde technieken bij Studio21

Studio21, geëxploiteerd door RTL Live Entertainment, behoort tot de meest moderne en complete eventlocaties van Europa. Met haar geavanceerde geluidsinstallatie, modern lichtplafond, lasertechniek, een regengordijn en fonteinen weet RTL Live Entertainment al jarenlang elke productie tot een succes te maken.

Het is belangrijk om een totaalbeleving neer te zetten die voor elke bezoeker optimaal is, maar ook de flexibiliteit te bieden om de ene dag bijvoorbeeld de show ’21 On Air’ te ondersteunen en de andere dag een event als een bedrijfspresentatie te versterken. Een virtueel decor leent zich daar bij uitstek voor.

De CORIOmaster past goed in het moderne karakter van Studio21. Studio 21 heeft bijvoorbeeld naast het virtuele 3D-decor een systeem dat volledig sync loopt op tijdcode, zodat elke show qua automatisering hetzelfde blijft. Geluid, licht, video en laser krijgen dezelfde tijdcode waarop shows geprogrammeerd kunnen worden.

Over tvONE

tvONE is specialist in videoprocessing en expert op het gebied van audio/video signaal distributie en conversie. tvONE richt zich op de professionele gebruikers van videotoepassingen.

AV oplossingen worden getest in ons eigen AV-testlab

Het Audio/Video team richt zich op de professionele audio/video en commando en controle (KVM) markt. Door de jarenlange ervaring in de professionele AV- en KVM-wereld denkt Intronics in oplossingen, niet in producten. We kennen de markt, geven onafhankelijk advies, leveren verschillende AV-oplossingen. Deze oplossingen worden getest in ons eigen volledig uitgeruste AV-testlab.

Het AV-testlab wordt gebruikt voor pre- en after-sales ondersteuning zoals:
  • Het testen van producten
  • Proof of Concept
  • Onderzoek & Ontwikkeling
  • Bètatesten van uw oplossing
  • Het ontwikkelen van centrale kennis

Onze AV professionals staan voor u klaar

Wij staan in direct contact met onze fabrikanten. Laat ons weten als u behoefte heeft aan extra informatie of hulp tijdens het kiezen van een passende oplossing.

Neem voor meer informatie gerust contact met ons op:
Nederland: tel. +31 (0)342 407040, sales@intronics.nl
België: tel. +32 (0)14 220 334, sales@intronics.be
NEEM CONTACT OP
Aan het laden
Aan het laden