Recording en streaming in Video Studio Techlounge

Rambla heeft in samenwerking met Intronics een video studio gebouwd bij Tech.Lounge. In de studio zijn Clevercast, een SaaS video platform van Rambla, en de Epiphan Pearl 2 geïntegreerd.

Pearl 2 is een all-in-one video recording, streaming en switching systeem. Hiermee is het mogelijk om in enkele stappen een video op te nemen en te streamen.

Case study

Wilt u meer informatie over deze case study? Neem dan contact op met onze afdeling AV.
t. +31 (0)342-407040
m. sales@intronics.nl
DOWNLOAD CASE STUDY

Tech.Lounge; meer dan standaard coworking spaces

De Tech.Lounge is een ruimte die ontstaan is met steun van Agoria, een overkoepelende organisatie voor technologische bedrijven.
De bedoeling van Tech.Lounge was om uit te pakken met de nieuwste technologieën, zodat ze meer konden bieden dan de standaard coworking werkplekken. Zo was er ook de wens voor een studio waar bedrijven makkelijk video opnames kunnen maken zonder dat er een heel team nodig is. Hiervoor schakelden ze de hulp in van Rambla, die zich op hun beurt weer tot Intronics richtte.

Pearl 2 het hart van de video studio

De Pearl 2 werd gekozen als ideaal systeem om eenvoudig video’s op te nemen en te streamen. Intronics en Rambla hebben vervolgens meerdere testen uitgevoerd met de Pearl 2. Hierdoor werd niet alleen de juiste oplossing gevonden voor Tech.Lounge, maar werd de Pearl 2 ook verder ontwikkeld. Nu is de Pearl 2 het hart van de Tech.Lounge video studio waar alle in- en outputbronnen samenkomen. In de studio wordt eenvoudig geschakeld tussen camera, microfoon, tablet, laptop, presentaties en voor- en achtergrond. 

Hoe werkt het?

De software in de video studio, deels de Epiphan Pearl 2 zelf is en deels Clevercast, maakt het mogelijk om in slechts enkele stappen een video op te nemen, te bewerken en vervolgens te versturen naar social media of een ander online kanaal.

Met een laptop kan de klant een layout en achtergrond kiezen die door middel van het green screen en de Pearl 2 altijd goed op beeld getoond wordt. Ook is het mogelijk om een presentatie of afbeelding te tonen tijdens de opname. Al deze input; video, achtergrond, layout, presentatie, afbeelding en video, komt bij de Pearl 2 binnen. De Pearl 2 stuurt op zijn beurt deze informatie door naar de 4K schermen, zodat de klant in de studio meteen ziet wat er opgenomen wordt.


Wat zijn de voordelen van de video studio:

  • Eenvoudig in gebruik
  • Live uitzenden én tegelijkertijd opnemen van video’s
  • Tijdbesparend
  • Budget vriendelijk: het is niet nodig om een hele uitgebreide studio met team in te huren
  • Green screen: onbeperkte mogelijkheden in de keuze van voor- en achtergronden

Over clevercast

Clevercast is een SaaS platform voor het streamen, opnemen, bewerken en beheren van interactieve video door bedrijven. Naast een enterprise platform voor live en on-demand video biedt Clevercast specifieke oplossingen voor het aanbieden van webinars, geaccrediteerde e-learning en veilig delen van video onder medewerkers. Zijn responsieve HTML5 player, API’s en aanpasbare workflows zorgen voor een naadloze integratie in elke multischermomgeving. Clevercast is een product van Rambla BVBA.


Over Tech.Lounge Brussel

De Tech.Lounge is sinds 1 februari 2018 een onderdeel van BluePoint in Brussel. Het is een coworking ruimte uitgerust met de nieuwste technologische toepassingen. Tech.Lounge Brussel heeft 1200 m2 aan werkruimtes met zowel vaste als flexibele werkplekken, vergaderruimtes, ontspannings- en netwerkzones, een brainstorm-arena, een video opnamestudio en een volledig digitaal opleidingslokaal. Het is bedoeld voor startups, scale-ups, jonge ondernemers en freelancers die op zoek zijn naar een creatieve werkomgeving.


Epiphan Pearl Mini

De Epiphan Pearl Mini is het kleine broertje van de bekende Pearl 2. Het is een all-in-one video recording, streaming en switching systeem. Pearl Mini ondersteunt Full HD videokwaliteit en is uitermate geschikt voor kleinere events, waarbij bijvoorbeeld gebruik wordt gemaakt van twee camera’s of bij lezingen met een camera en een laptop. Op een gebruiksvriendelijke manier maakt u in een handomdraai een presentatie, dankzij speciale tools zoals: een ingebouwd touchscreen, lokale meekijk optie, een SD slot en de mogelijkheid om een microfoon rechtstreeks aan te sluiten. 

AV oplossingen worden getest in ons eigen AV-testlab

Het Audio/Video team richt zich op de professionele audio/video en commando en controle (KVM) markt. Door de jarenlange ervaring in de professionele AV- en KVM-wereld denkt Intronics in oplossingen, niet in producten. We kennen de markt, geven onafhankelijk advies, leveren verschillende AV-oplossingen. Deze oplossingen worden getest in ons eigen volledig uitgeruste AV-testlab.

Het AV-testlab wordt gebruikt voor pre- en after-sales ondersteuning zoals:
  • Het testen van producten
  • Proof of Concept
  • Onderzoek & Ontwikkeling
  • Bètatesten van uw oplossing
  • Het ontwikkelen van centrale kennis

Onze AV professionals staan voor u klaar

Wij staan in direct contact met onze fabrikanten. Laat ons weten als u behoefte heeft aan extra informatie of hulp tijdens het kiezen van een passende oplossing.

Neem voor meer informatie gerust contact met ons op:
Nederland: tel. +31 (0)342 407040, sales@intronics.nl
België: tel. +32 (0)14 220 334, sales@intronics.be
NEEM CONTACT OP
Aan het laden
Aan het laden