Prefab kabels

Prefab kabels

Prefab kabels: kant en klare glasvezel installatiekabels uit voorraad leverbaar 
ACT prefab kabels, ook wel preterm fiber kabels genoemd, zijn kant en klare glasvezel installatiekabels met aangezette connectoren. De prefab kabels past u in  Point to Point bekabeling en gestructeerde glasvezelbekabeling toe. Voor de aanleg van de installatiekabels is geen gereedschap nodig. ACT prefab glasvezel installatiekabels zijn beschikbaar in de volgende varianten:
  • 4/8 vezels met LC connectoren geschikt voor indoor / outdoor gebruik.
  • 24 vezels met LC polarity twist connectoren voor indoor datacenter toepassingen.
  • 12/24/48 vezels met 1/2/4 MTP/MPO connectoren per zijde voor indoor datacenter toepassingen.
Onze ACT prefab kabels zijn uit voorraad leverbaar zodat u direct aan de slag kunt. De laatste twee varianten zijn geschikt voor datacenter toepassingen. Wat betekent dit en waarom zijn deze kabels geschikt voor datacenters? Lees onderstaand artikel om deze vragen te beantwoorden.

Verkoop afdeling

Neem voor meer informatie contact op met onze verkoopafdeling.

t. +31 (0)342 407040
m. sales@intronics.nl

Neem contact op

Geschikt voor Point-to-point en gestructureerde bekabeling

ACT glasvezel installatiekabels, prefab kabels, zijn geschikt voor zowel Point-to-point als gestructureerde bekabeling.

Point-to-point bekabeling houdt in dat apparatuur rechtstreeks met elkaar wordt verbonden.

Gestructureerde bekabeling, ook vaste bekabeling genoemd, houdt in dat er gebruikt wordt gemaakt van panelen, installatiebekabeling en patchbekabeling. Door gebruik te maken van een trapsgewijze fanout zijn de prefab glasvezel kabels eenvoudig aan te sluiten op zowel patchpanelen als op apparatuur zoals switches, servers en storage.

ACT  prefab glasvezel installatiekabels: flexibel, schaalbaar en geschikt voor snelle MAC (Moves, Adds en Changes)

Bij het ontwerp van een bekabelingssysteem in een datacenter zijn flexibiliteit en schaalbaarheid van installatiekabels van groot belang. Het komt geregeld voor dat in een datacenter of serverruimte uitbreidingen of wijzigingen (Moves, Adds en Changes) plaatsvinden. Gebruik van prefab glasvezel intallatiekabels is vanwege een compacte vorm en polarity twist connectoren een uitstekende oplossing. Het assortiment ACT prefab glasvezel installatiekabels bestaat uit de meervoudige prefab kabels met 24 vezels en MTP/MPO trunkkabels.

ACT meervoudige prefab kabels met 24 vezels en polarity twist connectoren

Met de meervoudige ACT prefab kabels met 24 vezels is uw datacenter voorbereid op de toekomst. De meervoudige prefab glasvezelkabel zijn voorzien van polarity twist connectoren.

Polarity twist connectoren bieden meerdere voordelen:
•De polariteit van de twee vezels kan binnen enkele seconden worden aangepast. Dit doet u door de buitenkant van de connector te draaien.  
•Halvering van het aantal fanout kabels door twee vezels in plaats van één vezel per connector.
•Dunnere fanout kabels, 2mm in plaats van 3mm dik een besparing van 33%.
 
Naast de polarity twist connectoren beschikken onze ACT glasvezel installatiekabels over een deelbare wartel. Voor het rechtstreeks verbinden van apparatuur, point-to-point, is in de meeste gevallen geen wartel nodig. In 19” panelen wordt vaak wel een wartel gebruikt om glasvezelkabel vast te zetten. Met de deelbare wartel voegt u eenvoudig een wartel toe.

Een diameter van 6.5mm en de fanouts van 2mm maakt de installatiekabel compact en robuust.

MTP/MPO trunkkabels: zeer compact en ruimtebesparend

ACT MTP/MPO trunkkabels zijn een variant van prefabkabels met MTP connectoren en hierdoor geschikt voor hoge snelheden en high density toepassingen.

MTP/MPO trunkkabels gebruikt u voor het aanleggen van de infrastructuur van uw datacenter of serverruimte. Deze kabels zijn voorzien van een extra mantel. De extra mantel maakt de kabels geschikt voor langere lengtes. Compacte en robuuste fanouts (2 mm) zorgen voor meer ruimte op de belangrijkste plaatsen. Door de kleine diameter van fanouts zijn de kabels buigzamer en nemen minder ruimte in beslag. Daarnaast bieden deze fanouts vergelijkbare trekontlasting als glasvezel patchcords.

De MTP/MPO trunkkabels zijn leverbaar in de meest toegepaste OM4 uitvoering. OM4 MTP/MPO bekabeling is compatible met OM3.

Onze professionals staan voor u klaar

Onze professionals staan klaar om u te helpen. Laat ons weten als u behoefte heeft aan extra informatie of hulp bij het kiezen van een passende oplossing.

Neem voor meer informatie gerust contact met ons op:
Nederland: tel. +31 (0)342 407040, sales@intronics.nl
België: tel. +32 (0)14 220 334, sales@intronics.be

Neem contact op
Aan het laden
Aan het laden