Connectivity netwerkoplossingen

Netwerkbekabeling koper

Meer dan 80% van alle fouten in netwerken en glasvezelnetwerken worden veroorzaakt door storingen gerelateerd aan bekabeling. Bedrijven die afhankelijk zijn van uitstekende netwerkprestaties investeren meestal in de beste merken en producten van actieve apparatuur. Het belangrijkste wordt echter vaak vergeten, de bekabeling.

De traditionele koperen netwerkkabel wordt veel toegepast als gestructureerde bekabeling in een pand en om een werkplek te verbinden met het netwerk. In de serverruimte is glasvezel de oplossing.

Netwerkbekabeling glasvezel

De juiste glasvezel patchkabel is essentieel voor een stabiel netwerk. Maar hoe kiest u de juiste patchkabel? Waar moet u op letten? Welke glasvezel patchkabel is geschikt voor uw toepassing? Intronics vertelt u wat u minimaal moet weten om de juiste kabel te vinden.

Gestructureerde koperen netwerkbekabeling voor het aanleggen van een bedrijfsnetwerk

Multimedia Connect biedt netwerkbekabeling voor het aanleggen van een bedrijfsnetwerk en is al tientallen jaren een internationaal gerenommeerd merk. De verwachtingen met betrekking tot de beschikbaarheid en de kwaliteit van netwerkdiensten zoals telefonie en internet worden steeds hoger. Bekabeling is voor de betrouwbaarheid en de optimale prestatie van uw netwerk van groot belang. Naast het gebruik van hoogwaardige kabels en componenten is een juiste aanleg cruciaal. De hogere eisen aan snelheden van netwerken leggen de lat voor een correcte installatie hoog. Een juiste aanleg is gewaarborgd als uw netwerk door MultiMedia Connect is gecertificeerd. Deze certificatie biedt u maar liefst 25 jaar garantie op de bekabeling.

ACT netwerkaccessoires zoals patchpanelen

ACT is bekend om de hoogwaardige koperen- en glasvezelkabels. U vindt deze ACT kabels in vele netwerken, serverruimtes en datacenters. ACT levert daarnaast een compleet programma aan netwerkaccessoires zoals patchpanelen, keystones en kabelmanagement.

Internationale standaarden zijn het uitganspunt voor alle oplossingen. Deze ACT mix and match aanpak zorgt voor een probleemloze en flexibele integratie van ACT oplossingen in een nieuw of bestaand netwerk.

ACT Fiber Kit: prefab glasvezelkabels en patchkabels op maat en gelabeld

Wilt u ook besparen op arbeidskosten door snellere installatie van prefab glasvezelkabels en patchkabels in een datacenter? Minder kans op fouten bij installatie van prefab glasvezelkabels en patchkabels in een datacenter doordat alle producten per corridor / gangpad verpakt zijn? Om u te ontzorgen hebben we een ACT Fiber Kit ontwikkeld: prefab glasvezelkabels, MTP/MPO kabels en patchkabels op maat en direct klaar voor gebruik.

Compatible transceivers

Intronics levert samen met Skylane Optics een volledig portfolio aan fiber optic transceivers. Deze optical transceivers worden ook wel SFP modules of mini GBIC modules genoemd. Optical transceivers worden gebruikt om switches en servers via glasvezel met elkaar te laten communiceren. De fiber optic modules kunnen worden gecodeerd voor compatibiliteit met de A-merken netwerkswitches en servers.

Server- en netwerkkasten

Wij leveren een uitgebreid assortiment server- en netwerkkasten van Rittal en Minkels waarbij flexibiliteit, duurzaamheid én service toonaangevend zijn. De kasten zijn breed inzetbaar en modulair opgebouwd. De keuze voor het type kast is afhankelijk van de toepassing die wordt gebruikt. In een aantal situaties voldoet een eenvoudige kast van WP. Neem voor meer informatie contact met ons op.

PDU's

Wat is het verschil tussen een basic en een intelligente PDU en waarom is het kiezen van de juiste PDU zo belangrijk? Een basic PDU is een stroomvoorziening die horizontaal en verticaal kan worden gemonteerd in een 19” kast. Basic PDU’s van Plenty zijn makkelijk in gebruik en kunnen zelfs in kleine series op maat gemaakt worden. Vergeleken met intelligente PDU’s zijn de aanschafkosten en installatiekosten relatief laag. De Aluminium PDU’s van Plenty zijn modulair opgebouwd en kunnen van één of meerdere controle- of beveiligingsmodules voorzien worden, zoals een Amperé meter en zekeringsautomaat.

Intelligente PDU’s bieden meer dan alleen stroomvoorziening, denk aan remote power metering en switching, milieu sensoren, fysieke- en netwerkbeveiliging, datacenter infrastructuur management en meer.

Stroomkabels

De juiste stroomkabels zijn essentieel voor een probleemloze werking van een datacenter. ACT is gespecialiseerd in stroomkabels voor gebruik in datacenters.

Uniek zijn de stroomkabels van IECLock. De gepatenteerde connectoren van IECLock en IECLock+ beschermen uw appratuur tegen stroomuitval waardoor de bedrijfszekerheid toeneemt. De kabels zijn voorzien van een rode nok aan de bovenkant van de connector, wanneer u de nok loslaat bij het inpluggen zal de connector zich vastklemmen aan uw apparatuur. Door deze vergrendelingsmethode is IEC Lock te gebruiken in combinatie met alle standaard IEC inlets.

Blader door de Datacenter special

In de Datacenter Special leest u meer over custom made bekabeling, kabelmanagement en het kiezen van de juiste PDU stroomvoorziening. Daarnaast vindt u alle producten voor de inrichting van een datacenter, zoals DAC kabels en transceivers, glasvezel-, koper- en stroomkabels.

Cursus Fiber Optics | Glasvezel

Wat zijn de laatste innovaties binnen Fiber Optics? Met wat voor glasvezeltechnieken en materialen hebben we te maken? Wat voor type kabels en connectoren zijn beschikbaar? Hoe wordt glasvezel afgemonteerd en getest? Bovenstaande vragen worden steeds vaker door onze klanten aan ons gesteld.

Om u te helpen met het beantwoorden van deze vragen, organiseren wij een Fiber Optics cursus voor onze klanten. De Intronics Fiber Optics cursus voorziet u van de basiskennis die u nodig heeft om een goed advies te kunnen geven in Fiber Optics trajecten. U krijgt uitgebreide uitleg over de diverse glasvezeltechnieken en materialen, welke opties er zijn en hoe deze in zijn te zetten. Daarnaast gaan we in op het testen van de glasvezel en het gebruik in combinatie met hardware.

Onze professionals staan voor u klaar

Laat ons weten als u behoefte heeft aan extra informatie of hulp bij het kiezen van een passende oplossing.

Neem voor meer informatie gerust contact met ons op:
Nederland: tel. +31 (0)342 407040, sales@intronics.nl
België: tel. +32 (0)14 220 334, sales@intronics.be
Neem contact op
Aan het laden
Aan het laden