KVM over IP systeem mediahuis BCE

Broadcasting Centre Europe (BCE) heeft in samenwerking met Intronics de nieuwe hoofdlocatie van RTL groep “RTL City” in Luxemburg ingericht met een gloednieuw KVM over IP systeem.
BCE is onderdeel van de RTL Group, de Europese leider in media dienstverlening, systeemintegratie en softwareontwikkeling op gebied van televisie, radio, productie en postproductie, telecommunicatie en IT.

Case study

Wilt u meer informatie over deze case study? Neem dan contact op met onze afdeling audio video.

t. +31 (0)342-407040
m. sales@intronics.nl
DOWNLOAD CASE STUDY

Uitdaging: design van een KVM systeem voor een volledig op IP gebaseerd mediahuis

Eén van de grootste uitdagingen was om tijdens de verhuizing 24/7 te blijven uitzenden en tegelijkertijd de workflow van het groeiend aantal werkplekken te verbeteren.

Daarnaast kwamen er nieuwe studio’s bij voor onder andere TV, productie, post productie, radio, multimedia en IT. Alle studio’s moesten met elkaar geïntegreerd worden op één platform. 

Een betrouwbare en flexibele op IP gebaseerde KVM-oplossing

We gaan terug in de tijd: Tijdens een Roadshow in 2014, gegeven door Intronics en Adder, hebben de professionals van BCE kennis gemaakt met de oplossingen van Adder. Na een uitgebreide Infinity KVM demo was BCE helemaal overtuigd. De demo werd opgevolgd door een aantal gesprekken met Yves van Hullebusch en Thomas Rouw waarbij BCE onder de indruk was van het proof-of-concept, ervaring en expertise van Intronics op gebied van KVM-, IP- en broadcast infrastructuur, de flexibiliteit en development mogelijkheden van Adder Technology. Rekening houdend met de wensen van RTL heeft BCE bij Intronics de gezochte oplossing gevonden: Infinity, een op IP gebaseerde KVM-oplossing van Adder Technology. Het signaaltransport loopt hierbij via een IP netwerk voor maximale flexibiliteit. Dit was voor BCE de meest voor de hand liggende keuze gezien de wens om als eerste in de wereld over te gaan naar een IP broadcast productie infrastructuur.
Franz Voss, Project Engineer bij Broadcasting Centre Europe licht toe: "Binnen BCE hebben we al in een vroeg stadium besloten om alle infrastructuur in ons broadcast center over IP in te richten. We zijn hiermee een pionier op dit vlak. De keus om ook de KVM infrastructuur over IP in te gaan richten was dus snel gemaakt. We waren op zoek naar een hoogwaardige, gebruiksvriendelijke en veerkrachtige oplossing die we met kleine stappen konden implementeren en die in de toekomst met onze wensen mee zou groeien. Intronics en Adder hebben tijdens het gehele project een zeer hoge mate van expertise en professionaliteit getoond. Het was een prettige samenwerking met een prachtig resultaat."

Resultaat: een schaalbare, flexibele en efficiëntere KVM infrastructuur

Met de AdderLink Infinity is een flexibele KVM infrastructuur gerealiseerd. Het KVM netwerk bestaat uit 2 Brocade COREswitches ICX7750-48 in afzonderlijke racks en 40 satelliet switches.

Alle eindpunten (transmitters en receivers) zijn verbonden met de verschillende switches. Het glasvezel netwerk wordt gebruikt voor de verticale structuur door het gebouw, waarbij de glasverbinding naar koper overgaat voor de horizontale structuur.

Door gebruik te maken van het gemeenschappelijke koper- en glasvezel netwerk zijn alle uitzendfuncties en gebruikers met elkaar verbonden.

Dit zorgt voor:

 • Schaalbaarheid: de AdderLink Infinity verbindt vanaf twee tot een oneindig aantal eindpunten, het past zich eenvoudig aan de gebruikerswensen door de toevoeging van hardware.
 • Verbeterde flexibiliteit: meerdere gebruikers kunnen verbinding maken met de systemen die ze nodig hebben met de mogelijkheid om met single link, dual link of multi-head te configureren. Ook is het management via GUI eenvoudig te beheren.
 • ROI: gebruik van bestaande glasvezel- en koperen netwerk infrastructuur is afgestemd op de behoeften vande gebruikers. Dezelfde infrastructuur kan worden gebruikt alssystemen en functies wijzigen.
 • Efficiëntere workflow: operators en gebruikersstations hebben toegang tot meerdere systemen vanaf één locatie.
 • Verbeterde ergonomie: gebruikers hebben slechts één toetsenbord of muis nodig om toegang te krijgen tot verschillende systemen.
 • Meerdere systemen zijn in hetzelfde netwerk beschikbaar.
 • Samengestelde signalen: Infinity maakt het mogelijk om elk signaal (video, usb, audio, RS232) apart via multicast laten lopen. Het is eenvoudig om verschillende kanalen op te maken in unieke combinaties zoals audio van zender X en video van zender Y, enz.
 • Redundantie op meerdere niveaus: netwerk-, stroom- en management redundantie.
 • Afstandsbeperkingen zijn verleden tijd: bij de op IP gebaseerde AdderLink Infinity oplossing speelt de afstand geen rol.
 • Veiligheid: de Adder Infinity Manager (AIM) synchroniseert met LDAP (Active directory) waardoor elke user of groep zijn eigen rechten en of restricties toegeëigend krijgt.

Trots op een flexibel KVM-systeem in een veeleisende installatie

Thomas Rouw, Project account manager voor pro AV en KVM bij Intronics voegt toe: “We zijn heel open en enthousiast de samenwerking met BCE ingegaan. Gedurende het hele project waren de deskundigheid en kennis die BCE en onze contactpersoon Franz Voss lieten zien van topkwaliteit.

In een hechte samenwerking hebben we het meest flexibele KVM-systeem aangeboden in een veeleisende installatie. We zijn dan ook trots dat BCE voor een samenwerking met Intronics heeft gekozen.”

BCE: 'Pioneers of the IP Media World'

Met jarenlange ervaring op de mediamarkt biedt BCE hoogwaardige services en vindt altijd de oplossing die past bij het project en budget. Met meer dan 200 hooggekwalificeerde en gemotiveerde mensen levert BCE oplossingen aan 400 klanten in verschillende sectoren, zoals tv-zenders, radiostations, filmdistributeurs, producenten, reclamebedrijven en telecommunicatiebedrijven. Voor alle media binnen Europa geldt dat de kans groot is dat dit via een deel van de BCE-infrastructuur is gemaakt of verzonden. Het verzenden van deze infrastructuur is nu volledig IP-gebaseerd. Dat is de reden waarom BCE 'Pioneers of the IP Media World' wordt genoemd.

KVM oplossingen worden getest in ons eigen KVM-testlab

Het KVM  team richt zich op de professionele audio/video en commando en controle (KVM) markt. Door de jarenlange ervaring in de professionele AV- en KVM-wereld denkt Intronics in oplossingen, niet in producten. We kennen de markt, geven onafhankelijk advies, leveren verschillende KVM-oplossingen. Deze oplossingen worden getest in ons eigen volledig uitgeruste KVM-testlab.

Het KVM-testlab wordt gebruikt voor pre- en after-sales ondersteuning zoals:
 • Het testen van producten
 • Proof of Concept
 • Onderzoek & Ontwikkeling
 • Bètatesten van uw oplossing
 • Het ontwikkelen van centrale kennis

Onze KVM professionals staan voor u klaar

Wij staan in direct contact met onze fabrikanten. Laat ons weten als u behoefte heeft aan extra informatie of hulp tijdens het kiezen van een passende oplossing.

Neem voor meer informatie gerust contact met ons op:
Nederland: tel. +31 (0)342 407040, sales@intronics.nl
België: tel. +32 (0)14 220 334, sales@intronics.be
NEEM CONTACT OP
Aan het laden
Aan het laden