KVM multi screen control bij E- sports evenement  

Tijdens het PUBG Global Invitational 2018 evenement heeft een KVM multi screen control set up ervoor gezorgd dat het publiek de epische strijd die gevoerd werd tijdens dit E-sports evenement kon volgen.
PUBG (PlayerUnknown’s Battlegrounds) is een computerspel waarin tot 100 mensen uit een vliegtuig parachuteren naar een eiland of een stuk woestijn. Daar kunnen ze wapens en andere attributen vinden om zich te verdedigen of andere spelers aan te vallen. Een dodelijk elektrisch veld drijft de spelers bijeen en aan het eind mag er één speler (of team) overblijven. Bij PGI betekende dat een kans op een deel van de $2.000.000 prijzenpot.

Case study

Wilt u meer informatie over deze case study? Neem dan contact op met onze afdeling KVM.
t. +31 (0)342-407040
m. sales@intronics.nl
DOWNLOAD CASE STUDY

PUBG Global Invitational 2018 event

Bij PGI was er ruimte voor 20 squads (teams) met 4 gamers van over de hele wereld die de voorrondes gewonnen hadden. 20 gamedesks waren verdeeld over een rond podium midden in de arena. De webcams van de gamers waren te zien op schermen aan de voorkant van die desks en met een actuele gamefeed op grote schermen boven het podium konden de aanwezige toeschouwers de wedstrijd volgen als bij een normale sportwedstrijd. Voor de grote opening werd een cilinder met een diameter van 27,5 meter rond het podium geplaats waar een film op geprojecteerd werd.
Qua video weergevers is er voor PGI gebruik gemaakt van 680 vierkante meter LED schermen en 48 30.000 Lumen Laser projectoren. Om al die pixels van content te voorzien was er een serverpark nodig met onder andere acht disguise mediaservers. En hoewel de evenementen industrie niet een bekende markt is voor IHSE, heeft IHSE toch een sleutelrol gespeeld in het bedienen van al die servers.

Live Legends: e-sports omvormen tot live ervaringen

Het in Abcoude gehuisveste Live Legends ontwikkelt totaalconcepten voor evenementen. Dit doen ze voor festivals als Awakenings en DLDK, of bedrijfscongressen voor Philips, Vopak en Microsoft. Maar ook productpresentaties, concerten, televisieprogramma’s, musicals als Moeder, Ik Wil Bij De Revue en The Bodyguard, zelfs de complete inrichting van clubs in China.
Live Legends is door Production Associates gevraagd om een concept te ontwikkelen voor PGI, die hiervoor een team hebben samengesteld van lichtontwerpers en operators, stagedesigners, een content director, visual effects artists, mediaserver specialisten, een audio ontwerper, een set manager en een special effects artist. Samen verzorgden zij het technische ontwerp, maar ook content en aansturing van al het licht, video, choreo en pyro. 

De visie van de gestandaardiseerde werkplek

Het aansturen van video binnen de evenementen industrie gaat vaak vrij conventioneel: er wordt gebruik gemaakt van een mediaserver, dat is een computer met daarnaast een operator met een beeldscherm, muis en toetsenbord. Bij de shows van Live Legends is één computer echter steeds vaker niet genoeg. Maar een tweede computer betekent een tweede beeldscherm, muis en toetsenbord.

Dave van Roon, Senior Mediaserver/Video Specialist van Live Legends legt uit: “Naast de conventionele content die we in diguise mediaservers afspelen, maken we steeds meer gebruik van Notch, een realtime content workflow. Dit is iets wat een operator kan maken of beïnvloeden, waarmee de rol van een operator groter wordt of een show bediend wordt door meerdere operators die in een team samen werken. 
Bij het werken in teamverband is het niet handig als een beeldscherm vast zit aan een computer, je moet dan fysiek van werkplek wisselen als je op een andere machine wilt werken. Op sommige shows werkten we met acht beeldschermen en zes muizen en toetsenborden. Als je in het donker met harde muziek in een fractie van een seconde het juiste toetsenbord moet vinden kan dat best verwarrend zijn. Daaruit ontstond onze visie van de gestandaardiseerde werkplek: per werkplek drie beeldschermen, ongeacht het aantal aangesloten computers, te bedienen met één muis en één toetsenbord en de mogelijkheid om lokaal ook een laptop aan te kunnen sluiten.

Het maken van een show is een creatief proces waarbij kleurechtheid belangrijk is en direct gereageerd moet kunnen worden op wat er op het podium gebeurt. Een KVM-signaal mag daarom geen kwaliteitsverlies hebben, moet stabiel zijn, direct kunnen schakelen en delay is uit den boze. Softwareoplossingen vragen te veel performance van de computers die al zwaar belast worden met grafische software en kan niet op BIOS level ingrijpen, IP heeft teveel delay, dus zochten we naar een hardware oplossing met proprietary infrastructuur.”

Intronics ontwikkelt werkplekken

Met de ervaring op het gebied van KVM-infrastructuur was Live Legends bij Intronics aan het juiste adres. Thomas Rouw, Business Development Manager van Intronics blikt terug: “Toen Dave bij ons aanklopte had hij al een voorkeur voor IHSE, wat ons gezien het proprietary protocol, de robuustheid en betrouwbaarheid, ook een goede keuze leek. Maar ‘multi screen control’ waarbij verschillende schermen naadloos te bedienen zijn met dezelfde muis en toetsenbord, paste helemaal bij hun manier van werken. Daarom heb ik in de studio van Live Legends een demo gegeven, om te laten zien hoe het werkt en dat het werkt met hun mediaservers.”

Dave voegt toe: “Hoewel ons IHSE-systeem relatief klein is, heeft Intronics er alles aan gedaan om mee te denken bij de ontwikkeling, het selecteren van de juiste modules en het maken van de juiste configuratie op locatie. Bij PGI stond servercity in een gang op de begane grond, maar de twee operators zaten in de Front Of House op het balkon in de arena, 30 meter daarvandaan. Zonder het IHSE-systeem was dit een grote uitdaging geweest.” 

KVM oplossingen worden getest in ons eigen KVM-testlab

Het KVM  team richt zich op de professionele audio/video en commando en controle (KVM) markt. Door de jarenlange ervaring in de professionele AV- en KVM-wereld denkt Intronics in oplossingen, niet in producten. We kennen de markt, geven onafhankelijk advies, leveren verschillende KVM-oplossingen. Deze oplossingen worden getest in ons eigen volledig uitgeruste KVM-testlab.

Het KVM-testlab wordt gebruikt voor pre- en after-sales ondersteuning zoals:
  • Het testen van producten
  • Proof of Concept
  • Onderzoek & Ontwikkeling
  • Bètatesten van uw oplossing
  • Het ontwikkelen van centrale kennis

Onze KVM professionals staan voor u klaar

Wij staan in direct contact met onze fabrikanten. Laat ons weten als u behoefte heeft aan extra informatie of hulp tijdens het kiezen van een passende oplossing.

Neem voor meer informatie gerust contact met ons op:
Nederland: tel. +31 (0)342 407040, sales@intronics.nl
België: tel. +32 (0)14 220 334, sales@intronics.be
NEEM CONTACT OP
Aan het laden
Aan het laden