KVM live uitzenden vanuit de mobiele studio bij TalpaRadio

Om live vanaf een locatie uit te zenden is binnen TalpaRadio een unieke mobiele radiostudio ontworpen. Deze studio is snel op locatie opgebouwd en zo ontworpen dat de DJ zich volledig op het event kan richten. In samenwerking met Intronics is in deze mobiele radiostudio een KVM systeem van Adder geïnstalleerd.
Sinds 1 oktober 2016 vormen de radiostations 538, Radio 10, Sky Radio en Radio Veronica één groep: TalpaRadio. Alle radiozenders zitten onder één dak aan de Bergweg in Hilversum. De TalpaRadio groep bereikt meer dan 7 miljoen Nederlanders per week. Naast muziek, nieuws en wetenswaardigheden wordt de programmering aangevuld met verschillende live events.

Case study

Wilt u meer informatie over deze case study? Neem dan contact op met onze afdeling KVM.
t. +31 (0)342-407040
m. sales@intronics.nl
DOWNLOAD CASE STUDY

Uitdaging: van visie tot realiteit

Jaap van de Steeg, Broadcast Engineer bij TalpaRadio, vertelt: “In het verleden zijn we met meerdere mobiele studio’s de hele wereld over gegaan om verschillende events bij te wonen en live uit te zenden. Door de apparatuur veel te gebruiken en vaak te verplaatsen schrijft zo’n studio in ongeveer 5 jaar af. Een grote wens van mij was om zelf een mobiele studio te ontwikkelen en in te richten. Ik heb veel contact met de DJ’s en weet waar ze behoefte aan hebben. Als engineer wil je de wens van je gebruikers tot vervulling laten komen en je eigen visie realiseren. Naast de technische aspecten speelt de uitstraling van een studio een steeds grotere rol, want middels Visual Radio kijken de luisteraars steeds vaker mee. Rekening houdend met de technische mogelijkheden en de uitstraling kwamen we al gauw tot de volgende conclusie; onze mobiele radiostudio was toe aan een make over.” Een definitief ontwerp van de gewenste mobiele studio werd op papier gezet. En toen kwam de grootste uitdaging: de (technische) inrichting. Een fiber oplossing over IP, om de bekabeling tussen de 19" racks en DJ-booth te minimaliseren. 

Oplossing: iedere DJ kan overal en altijd met dezelfde apparatuur aan de slag

Tijdens de ISE beurs in 2016 kwamen Jaap van de Steeg en Bettina Berk (Sales Manager bij Adder) met elkaar in contact. Al gauw voelde Jaap aan dat de apparatuur van Adder geschikt zou kunnen zijn voor de mobiele studio. Op advies van Bettina bracht Jaap met zijn collega’s een bezoek aan Intronics in Barneveld. “Wat meteen opviel is dat we dezelfde taal spreken. Onze vooruitziende blik sloot perfect aan bij het AV/KVM team van Intronics. Tijdens een inventarisatiegesprek zijn mijn wensen doorgenomen, waarbij eerlijk werd aangegeven wat technisch wel en niet mogelijk is. Met een goede voorbereiding werd binnen Intronics gezocht naar een passende oplossing, zonder het meteen overbodig duur te maken. Zo werd in het AV-Lab een oplossing gedemonstreerd die in eerste instantie aan mijn behoefte voldeed. Maar ook een tweede optie, met meer mogelijkheden, werd besproken. Uiteindelijk hebben we gezamenlijk een toekomstbestendige installatie over IP samengesteld die via slechts twee glasvezelkabels redundant met het DJmeubel wordt verbonden.” vertelt Jaap.
 In de mobiele studio kunnen tot 7 werkplekken worden gecreëerd, waarbij de DJ centraal wordt gesteld. Zo kan de DJ overzicht houden op alles wat op locatie in de studio gebeurt. De mobiele studio is o.a. voorzien van de ADDERLink INFINITY Manager A.I.M. en de ADDERlink Infinity 1002 digitale KVM extender sets. Dankzij een slimme samenstelling is de mobiele studio binnen een paar minuten klaar voor een live uitzending. De mobiele studio kan voor alle stations van TalpaRadio ingezet worden. Met één druk op de knop is het met de flexibele oplossing van Adder mogelijk de set-up van de mobiele studio te wisselen tussen bijvoorbeeld 538 en Radio Veronica.

Resultaat: de kwaliteit van de apparatuur komt ten goede aan de kwaliteit van het programma

De mobiele radiostudio was al op verschillende festivals te vinden, zoals Tomorrowland en het Amsterdam Dance Event. De geleverde Adder apparatuur is ondergebracht in verschillende flightcases die door de medewerkers van TalpaRadio op locatie worden opgesteld.

De verwachting is dat de studio nog jaren mee zal gaan. “De apparatuur werkt vlekkeloos! Hierdoor kan de DJ zich volledig richten op zijn radioprogramma en maximaal plezier uit het event halen”, sluit Jaap af. 

KVM oplossingen worden getest in ons eigen testlab

Het KVM  team richt zich op de professionele audio/video en commando en controle (KVM) markt. Door de jarenlange ervaring in de professionele AV- en KVM-wereld denkt Intronics in oplossingen, niet in producten. We kennen de markt, geven onafhankelijk advies, leveren verschillende KVM-oplossingen. Deze oplossingen worden getest in ons eigen volledig uitgeruste KVM-testlab.

Het KVM-testlab wordt gebruikt voor pre- en after-sales ondersteuning zoals:
  • Het testen van producten
  • Proof of Concept
  • Onderzoek & Ontwikkeling
  • Bètatesten van uw oplossing
  • Het ontwikkelen van centrale kennis

Onze KVM professionals staan voor u klaar

Wij staan in direct contact met onze fabrikanten. Laat ons weten als u behoefte heeft aan extra informatie of hulp tijdens het kiezen van een passende oplossing.

Neem voor meer informatie gerust contact met ons op:
Nederland: tel. +31 (0)342 407040, sales@intronics.nl
België: tel. +32 (0)14 220 334, sales@intronics.be
NEEM CONTACT OP
Aan het laden
Aan het laden