KVM flexibele werkplekken nieuwsstudio DPG Media

DPG Media België, moederbedrijf van o.a. VTM en Qmusic, wilde het News Room System in de nieuwe ACTUA studio vernieuwen om een hogere mate van flexibiliteit te bereiken. De wens van technisch personeel was om continu vanuit meerdere werkplekken het nieuws te kunnen monitoren en om daar snel op te reageren. Intronics en system integrator Amptec werden ingeschakeld om de klus te klaren.

Er werd gekozen voor een ADDERLink INFINITY oplossing vanwege de ongekende mogelijkheden van KVM over IP van Adder. 

Case study

Wilt u meer informatie over deze case study? Neem dan contact op met onze afdeling KVM.
t. +31 (0)342-407040
m. sales@intronics.nl
DOWNLOAD CASE STUDY

Uitdaging

De grote uitdaging in de ACTUA studio was om, onafhankelijk van de locatie, toegang te hebben tot alle apparatuur in de server room. De oplossing moest schaalbaar en redundant zijn.
Journalisten en producenten willen snel en efficiënt het nieuws onderzoeken en daar meteen op acteren door het nieuws te delen met de verschillende platformen binnen DPG Media.

Oplossing

System integrator Amptec was al ingeschakeld om de integratie en bekabeling van de studio op zich te nemen. Door de goede samenwerking tussen Intronics en Amptec was het niet meer dan logisch dat ze samen de oplossing voor het News Room Systeem zouden uitwerken.
Tijdens de uitwerking werd al snel gekozen voor ADDERLink INFINITY. Aangezien er frequente en incidentele systemen worden gebruikt, werd een hybride oplossing voorgesteld met naast Adder INFINITY, een koppeling met het Adder DDX platform. Zonder in te boeten op de functionaliteit, kon er zo een completer systeem worden voorzien, dat ook nog volledig binnen het budget viel.

Eindresultaat

Intronics en DPG Media zijn in april 2015 in contact gekomen op de Intronics Roadshow KVM in Brussel. Na een demo in 2016 werd in maart 2017 de installatie geleverd en volledig geconfigureerd. Op 24 april 2018 werd voor het eerst gebruik gemaakt van de gloednieuwe ACTUA studio! De eerste live aflevering van het opsporingsprogramma Faroek werd uitgezonden op VTM en was een feit. De regie dient verder om actualiteit te brengen, zoals de uitzending van de Belgische lokale en provinciale verkiezingen.

Edwin Huybrechts, unit manager ACTUA:
"Schaalbaarheid is belangrijk en Adder Infinity stelt ons in staat om uit te breiden zodat andere projecten eenvoudig en flexibel te implementeren zijn in het groter systeem. De samenwerking tussen onze bedrijven ging erg vlot." 

De oplossing bestaat uit een DDX platform en de ADDERLink INFINITY

Voordelen van deze producten zijn:
  • DDX heeft een zeer eenvoudige keuze interface met multiview van de 23 bronnen.
  • DDX is niet IP, maar wel extensie en alle servers zijn gekoppeld voor een ‘secure’ KVM infrastructuur.
  • ADDER INFINITY is de top van de markt en is prijziger dan een DDX platform. Aangezien de gekoppelde servers op DDX niet non-blocking zijn, was de oplossing een economisch interessante keuze met een besparing van 40%.
Wat is DDX?
De Adder DDX30 is een compact KVM platform met sterke functionaliteit. Met flexi port technologie is het mogelijk om tot 23 pc’s naar zeven gebruikers of meer te schakelen middels een ongezien, eenvoudige interface. DDX bestaat voor kleinere toepassingen ook in een 10-poorts oplossing en biedt naast extensie eveneens de mogelijkheid om onderling eenvoudig en veilig te kunnen switchen tussen verschillende computers.

Wat is Adder INFINITY
ADDERLink INFINITY is een flexibel KVM platform met een scala aan oplossingen voor extensie en switching van video, usb, audio en seriële signalen over IP. Het systeem is ongelimiteerd schaalbaar en staat u toe een flexibele infrastructuur te bouwen zoals u nog niet eerder met KVM kon. Middels een standaard gigabit, layer3 netwerk met ethernet en/of fiber poorten maakt u het systeem op volgens uw wensen en eisen.

Wie is DPG Media?

DPG Media is een Belgisch bedrijf en het moederbedrijf van diverse televisie en radiomerken zoals VTM, Q2, Vitaya, CAZ, VTMKZOOM, KADET, Stievie FREE, Qmusic, Joe, Mobile Vikings en JIM Mobile. De naam verwijst enerzijds naar de fysieke plaats waar we gevestigd zijn (Medialaan 1 in Vilvoorde). Anderzijds is het vooral ook een symbolische plaats. Het is een laan waar leuke huizen staan. Huizen waarin radio,tv en mobiele telefonie gemaakt worden die allemaal in het hoofd en hart van de Vlaming wonen. DPG Media is een wereld waar talent en ideeën elkaar versterken.

KVM oplossingen worden getest in ons eigen KVM-testlab

Het KVM  team richt zich op de professionele audio/video en commando en controle (KVM) markt. Door de jarenlange ervaring in de professionele AV- en KVM-wereld denkt Intronics in oplossingen, niet in producten. We kennen de markt, geven onafhankelijk advies, leveren verschillende KVM-oplossingen. Deze oplossingen worden getest in ons eigen volledig uitgeruste KVM-testlab.

Het KVM-testlab wordt gebruikt voor pre- en after-sales ondersteuning zoals:
  • Het testen van producten
  • Proof of Concept
  • Onderzoek & Ontwikkeling
  • Bètatesten van uw oplossing
  • Het ontwikkelen van centrale kennis

Onze KVM professionals staan voor u klaar

Wij staan in direct contact met onze fabrikanten. Laat ons weten als u behoefte heeft aan extra informatie of hulp tijdens het kiezen van een passende oplossing.

Neem voor meer informatie gerust contact met ons op:
Nederland: tel. +31 (0)342 407040, sales@intronics.nl
België: tel. +32 (0)14 220 334, sales@intronics.be
NEEM CONTACT OP
Aan het laden
Aan het laden