KVM control room

KVM control room

In een control room, ook wel controlekamer genoemd, moeten de aanwezige systemen 24/7 storingsvrij werken. Hierbij is betrouwbaarheid, veiligheid en continuiteit essentieel. Deze eisen gelden dan ook voor de KVM (Keyboard, Video en Mouse) switches binnen een control room. Dankzij onze KVM oplossingen kunt u met maar één toetsenbord, monitor en muis verschillende schermen en pc's bedienen. Zo schakelt u zonder merkbare vertraging tussen pc's en beelden.

Intronics is specialist in professionele KVM control room oplossingen. Voor het schakelen van geluid en/of beelden in radio- en tv studio’s, traffic control en fabrieken bent u bij ons aan het juiste adres. Intronics is officeel distributeur voor de gerenomeerde merken IHSE en Adder.

Contact KVM afdeling

Neem voor al uw vragen of een vrijblijvend advies contact op met onze KVM afdeling.

t. +31 (0)342-407040
m. sales@intronics.nl
NEEM CONTACT OP
CONTROL ROOM
 • KVM Extenders
 • KVM Switches
 • KVM Matrix Switches

KVM extenders, switches en matrix switches

Met KVM extenders en switches kunt u tussen meerdere computers/bronnen en werkplekken/schermen met verschillende video en USB interfaces schakelen. Met onze extensie oplossingen bent u in staat over langere afstanden signalen te transporteren. Deze afstand wordt overbrugd via UTP Cat kabels of via glasvezel. Tegenwoordig wordt de 4K resolutie steeds vaker ondersteund. Daar stopt het niet, naast het schakelen kunt u veilige systeem configuraties creëren, die toegang geven aan gebruikers in een control room.

Waar worden KVM control room oplossingen toegepast?

Intronics is gespecialiseerd in professionele KVM control room oplossingen voor het schakelen van geluid en/of beelden. KVM oplossingen worden toegepast in radio- en tv studio’s, traffic control voor vliegverkeer, snelwegen, tunnels en havens. Ook in fabrieken wordt gebruik gemaakt van KVM oplossingen voor het monitoren van het productieproces.
Onze KVM controle kamer oplossingen worden onder andere toegepast in de volgende marktsegmenten:
BROADCAST
Lees meer
BEVEILIGING
Lees meer
VERKEER EN TRANSPORT
Lees meer
ENTERTAINMENT
Lees meer

Voordelen van een professionele KVM oplossing in een control room:

 • Efficiënte workflow: operators en gebruikersstations hebben toegang tot meerdere systemen vanaf één locatie.
 • Schaalbaar: verbindt vanaf twee tot een oneindig aantal bronnen aan werkplekken. De KVM oplossing past zich eenvoudig aan de gebruikerswensen door het wijzigen van een systeem configuratie.
 • Flexibel: meerdere gebruikers kunnen verbinding maken met de systemen die ze nodig hebben voor bediening of monitoring.
 • ROI: gebruik van bestaande glasvezel- en koperen netwerk infrastructuur is afgestemd op de behoeften van de gebruikers. Dezelfde infrastructuur kan worden gebruikt als systemen en functies wijzigen.
 • Ergonomisch: gebruikers hebben desgewenst slechts één toetsenbord of muis nodig om toegang te krijgen tot verschillende systemen.
 • Alle aangesloten systemen zijn op hetzelfde platform beschikbaar.
 • Redundantie op meerdere niveaus: netwerk/verbinding-, stroom- en management redundantie.
 • Veilig: elke gebruiker of groep krijgt zijn eigen rechten en of restricties toegewezen.

KVM Control room oplossingen worden getest in eigen AV-testlab

Het team Audio/Video richt zich op de professionele audio/video en de command en control (KVM) markt. Door jarenlange ervaring in de professionele AV en KVM-wereld denkt Intronics in oplossingen, niet in producten. Wij kennen de markt, geven onafhankelijk advies, leveren verschillende oplossingen voor control rooms. Deze oplossingen worden getest in een eigen compleet ingericht AV-testlab.

Het AV Lab wordt gebruikt voor pre- en aftersalessupport zoals:
 • Testen van producten
 • Bouwen van Proof of Concept
 • Research & Development
 • Beta testing van uw oplossing
 • Uitbouwen van centrale kennis

Onze KVM professionals staan voor u klaar

Wij staan in direct contact met onze fabrikanten. Laat ons weten als u behoefte heeft aan extra informatie of hulp tijdens het kiezen van een passende oplossing.

Neem voor meer informatie gerust contact met ons op:
Nederland: tel. +31 (0)342 407040 sales@intronics.nl
België: tel. +32 (0)14 220 334 sales@intronics.be
Contact us
Aan het laden
Aan het laden