IPTV systeem voor werkplekken Endemol

Intronics heeft bij Endemol 700 werkplekken voorzien van televisieontvangst met het IPTV systeem van Exterity. Exterity’s IPTV systeem bied grote voordelen. Zo wordt er gebruik gemaakt van de bestaande infrastructuur, het interne IP netwerk (LAN), zonder kwaliteitsverlies. Alle verschillende signalen worden door Exterity omgezet in dezelfde vorm. Signalen worden vanuit de studio’s geëncodeerd en de satellietsignalen worden via een gateway op de juiste wijze opnieuw verpakt. Exterity zorgt er zodoende voor dat de verschillende binnengekomen signalen in één vorm gebundeld en uitgestuurd worden naar het LAN. Medewerkers van Endemol ontvangen op die manier via de netwerkkabel alle gewenste TV-kanalen. 

Case study

Wilt u meer informatie over deze case study? Neem dan contact op met onze afdeling AV.
t. +31 (0)342-407040
m. sales@intronics.nl
DOWNLOAD CASE STUDY

Meerdere signalen vanaf verschillende bronnen feilloos ontvangen en distribueren

Het kantoor van Endemol Nederland, ontwikkelaar en producent van entertainment voor televisie en interactieve netwerken, telt zo’n 700 televisie-aansluitingen. Maar hoe wordt bij een dergelijk netwerk met meerdere signalen en honderden aansluitingen een optimale ontvangst gewaarborgd, ook in de toekomst? MK2 Audiovisueel, system integrator op o.a. de audiovisuele markt, heeft gekozen voor Intronics en haar IPTV systeem van Exterity. Met de verhuizing naar een nieuw pand in Amsterdam in juni 2010 ontstond bij Endemol de behoefte om alle werkplekken, nu en in de toekomst, te voorzien van televisieontvangst. Het gaat dan om 700 werkplekken die meerdere signalen vanaf verschillende bronnen feilloos moeten kunnen ontvangen. “Onze medewerkers dienen toegang te hebben tot de reguliere televisiekanalen afkomstig van satellietsignalen, de signalen over glasvezel vanuit Hilversum en de eigen signalen vanuit de studio’s in Amsterdam. Endemol is erg dynamisch. Tijdens grote producties zijn er veel meer kantoren bezet dan in rustige periodes. Wie er waar ook zit met welke laptop, diegene moet altijd over een televisieaansluiting kunnen beschikken”, aldus Marc Mul, Technisch Manager Afdeling Postproductie bij Endemol.

Intronics biedt IPTV systeem van Exterity

Intronics heeft met MK2 een innovatief systeem gecreëerd voor Endemol dat naadloos aansluit bij hun wensen en behoeften. Leon van Deurzen, Product Manager op de afdeling Innovatie & Advies van MK2: “We wilden een oplossing bieden die behoud van kwaliteit garandeert en inspeelt op de flexibele en toekomstgerichte behoefte van Endemol. De oplossing vonden we in een IPTV systeem van Exterity.” 

Gebruiksvriendelijk IPTV systeem voor televisieontvangst op maat; kijken op laptops, computers en via schermen

Endemol kan op drie verschillende manieren schakelen tussen de TV-kanalen. Met behulp van cliënt software op computers en laptops kunnen medewerkers op hun eigen scherm de input bepalen. Achter de TV-schermen, die zich verspreid in het pand bevinden, zijn er Set Top Boxes (STB’s) geïnstalleerd, zodat er met behulp van een afstandsbediening gezapt kan worden. TV-kanalen worden overzichtelijk in een zenderlijst weergegeven. Ook is er een centrale beheersapplicatie ontwikkeld zodat TV’s aangestuurd en beheerd kunnen worden vanuit één centraal punt. Endemol wil ook gebruik maken van interne, digitale informatieoverdracht (ook wel digital signage of narrowcasting genoemd), bijvoorbeeld de interne verspreiding van kijkcijfers. Exterity zet ook deze input om naar een passend TV-signaal dat wordt opgenomen in de zenderlijst. Marc Mul: “Feitelijk verspreiden we nu dus zelfs vier signalen via het systeem. Door de flexibiliteit van dit systeem is dat gelukkig geen enkel probleem.” De signalen kunnen naar wens ook in HD verzonden worden. De modulaire opbouw en HD-prestaties van dit systeem stellen Endemol in staat om ook in de toekomst op nieuwe ontwikkelingen in te spelen. “Met Exterity en de koppeling met de STB’s bieden we het voordeel dat de verschillende modules en TV’s te beheren zijn via één beheersplatform,” aldus Leon van Deurzen. 

Wat is IPTV?

IPTV (Internet Protocol Television) is een verzamelnaam voor diensten en toepassingen die tv-kijken over het Internet Protocol mogelijk maken. Deze technologie geeft u de mogelijkheid om een bestaand IP netwerk te gebruiken voor het distribueren van tv en radiozenders, video’s, digital signage en internet content.

Intronics levert met Exterity een gebruiksvriendelijk en schaalbaar IPTV systeem. Een IPTV-oplossing van Exterity maakt gebruik van de kracht van video om te communiceren via uw IP-netwerk, in het bedrijfsleven, onderwijs of de entertainment industrie. Exterity-oplossingen stellen organisaties in staat om video in elk formaat op meerdere devices tentoon te stellen. 

Toepassingen IPTV systemen

IPTV toepassingen worden onder andere toegepast in:
  • Kantoren
  • (Voetbal)stadions
  • Zorgcentra
  • Hotels
  • Theaters

AV oplossingen worden getest in ons eigen AV-testlab

Het Audio/Video team richt zich op de professionele audio/video en commando en controle (KVM) markt. Door de jarenlange ervaring in de professionele AV- en KVM-wereld denkt Intronics in oplossingen, niet in producten. We kennen de markt, geven onafhankelijk advies, leveren verschillende AV-oplossingen. Deze oplossingen worden getest in ons eigen volledig uitgeruste AV-testlab.

Het AV-testlab wordt gebruikt voor pre- en after-sales ondersteuning zoals:
  • Het testen van producten
  • Proof of Concept
  • Onderzoek & Ontwikkeling
  • Bètatesten van uw oplossing
  • Het ontwikkelen van centrale kennis

Onze AV professionals staan voor u klaar

Wij staan in direct contact met onze fabrikanten. Laat ons weten als u behoefte heeft aan extra informatie of hulp tijdens het kiezen van een passende oplossing.

Neem voor meer informatie gerust contact met ons op:
Nederland: tel. +31 (0)342 407040, sales@intronics.nl
België: tel. +32 (0)14 220 334, sales@intronics.be
NEEM CONTACT OP
Aan het laden
Aan het laden