IPTV systeem offshore bij een schip

Op het schip Vole au vent van Jan De Nul Groep is een IPTV systeem geplaatst zodat werknemers in hun vrije tijd toegang hebben tot live tv en video on demand. Jan De Nul Group, wereldleider in baggerwerkzaamheden, biedt verschillende offshore diensten aan op de hernieuwbare energiemarkt. Een van de diensten is het ontwerp en de installatie van funderingen voor windmolens. Vole au vent, een schip van Jan De Nul Group, wordt ingezet voor het vervoeren en installeren van windturbines. De bemanning van het installatieschip bestaat uit 40 personen die, per opdracht, een aantal weken op het schip verblijven. Entertainment aan boord maakt het verblijf een stuk prettiger en heeft als gevolg een betere werkmotivatie. “Op het schip was reeds een Exterity IPTV platform aanwezig. Via het IPTV systeem wordt video content aan ruim 40 aansluitpunten op het schip gedistribueerd. Het gaat om twee soorten content: satelliet tv en Video On Demand.” aldus Nils Crabeel Communication Navigation Network Officer bij Jan De Nul Group.

Case study

Wilt u meer informatie over deze case study? Neem dan contact op met onze afdeling AV.
t. +31 (0)342-407040
m. sales@intronics.nl
DOWNLOAD CASE STUDY

Live tv en Video On Demand overal en altijd beschikbaar

TV-content wordt via de satelliet aangeleverd en vervolgens via Exterity, over het bestaand netwerk, naar meerdere kamers op het schip gedistribueerd. Het centraal onderdeel van Exterity’s complete IPTV platform is de AvediaServer. Met deze server wordt het volledige systeem beheerd, geconfigureerd en aangestuurd. Naast tv via satelliet, worden verschillende films en series met Video on Demand 24/7 voor de bemanning beschikbaar gesteld. De bemanningsleden vinden het belangrijk om zelf te kunnen kiezen wat en wanneer ze willen kijken. Door Video on Demand op het schip via het IPTV systeem te distribueren, is deze wens ingevuld. “De Vole au vent bevindt zich grotendeels op open zee. Om ten alle tijden volledige ondersteuning op het systeem te behouden, heb ik in overleg met Intronics gekozen voor AvediaCare support. Dit is een verlengde garantie op het Exterity IPTV systeem, waarbij de professionals van Intronics op afstand, of indien mogelijk op locatie, ondersteuning bieden en het systeem up-to-date houden.” legt Nils uit. Hierdoor kon Intronics ervoor zorgen dat het platform up-to-date was en kleine systeemproblemen werden opgelost.

De kracht van het IPTV platform

Het IPTV systeem van Exterity kan naast satelliet tv en Video on Demand ook nog beveiligingscamera's weergeven op één of meerdere kanalen. Daar stopt het niet.

Met het IPTV systeem is het ook mogelijk boodschappen te versturen en activiteitenprogramma’s voor de bemanning weer te geven. Via Artio Portal kan de vormgeving in de huisstijl van Jan De Nul Group worden weergegeven. 

Over Jan De Nul Group

Jan De Nul startte als aannemer van civiele werken. Inspelend op de marktmogelijkheden die zich aanboden, pakte de familie De Nul in 1951 de eerste baggeropdracht aan. Al snel werd het eerste internationale baggerproject binnengehaald. De rest is geschiedenis: in de loop van de jaren groeide Jan De Nul Group uit tot een wereldleider in baggerwerkzaamheden. Meer informatie over Jan De Nul Group vind je op www.jandenul.com.

AV oplossingen worden getest in ons eigen AV-testlab

Het Audio/Video team richt zich op de professionele audio/video en commando en controle (KVM) markt. Door de jarenlange ervaring in de professionele AV- en KVM-wereld denkt Intronics in oplossingen, niet in producten. We kennen de markt, geven onafhankelijk advies, leveren verschillende AV-oplossingen. Deze oplossingen worden getest in ons eigen volledig uitgeruste AV-testlab.

Het AV-testlab wordt gebruikt voor pre- en after-sales ondersteuning zoals:
  • Het testen van producten
  • Proof of Concept
  • Onderzoek & Ontwikkeling
  • Bètatesten van uw oplossing
  • Het ontwikkelen van centrale kennis

Onze AV professionals staan voor u klaar

Wij staan in direct contact met onze fabrikanten. Laat ons weten als u behoefte heeft aan extra informatie of hulp tijdens het kiezen van een passende oplossing.

Neem voor meer informatie gerust contact met ons op:
Nederland: tel. +31 (0)342 407040, sales@intronics.nl
België: tel. +32 (0)14 220 334, sales@intronics.be
NEEM CONTACT OP
Aan het laden
Aan het laden