IPTV systeem en videodistributie in stadion PSV

Sinds afgelopen december draait binnen het Philips Stadion het IPTV (Internet Protocol Televisie) systeem van Exterity op volle toeren. Door middel van het Exterity IPTV systeem wordt nu video content gedistribueerd naar ruim 200 aansluitpunten in het stadion.
In samenwerking met Mansveld en op advies van Intronics, heeft system integrator Axians deze  unieke grootschalige AV-installatie op basis van IPTV binnen het Philips Stadion geïnstalleerd.

Case study

Wilt u meer informatie over deze case study? Neem dan contact op met onze afdeling audio video.
t. +31 (0)342-407040
m. sales@intronics.nl
DOWNLOAD CASE STUDY

De uitdaging: upgrade van oude technologie

Het Philips Stadion, gevestigd in hartje Eindhoven, is het thuisstadion van de Eindhovense voetbalclub PSV met een capaciteit van 35.000 fans. Het stadion biedt zowel op wedstrijddagen als alle andere dagen van het jaar plaats voor een reeks verschillende evenementen.
Vanaf 1988 werd het huidige stadion in fases gebouwd. Zo zijn er binnen het stadion verschillende ruimtes beschikbaar voor congressen, feestjes, seminars, vergaderingen of presentaties. Het digitale A/V signaal binnen de verschillende ruimten liep eerst via een coax verbinding. Door de jaren heen is de apparatuur vernieuwd en zijn onder andere nieuwe generatie tv schermen van Philips binnen verschillende ruimten geplaatst. Doordat het beeldsignaal via een analoge coax verbinding aangeleverd en gedistribueerd werd, gaf dit storingen. Op deze nieuwe Phillips flatscreens waren de storingen uit deze analoge distributie goed zichtbaar. Het gebruikte systeem was verouderd en de belangrijkste wens was een beter beeldkwaliteit.
“PSV is een van de grootste voetbalclubs in Nederland. Om de actie op het veld digitaal te verspreiden, is een infrastructuur met een kwaliteit van wereldklasse vereist. Tegenwoordig hebben mensen overal ter wereld toegang tot informatie, delen ervaringen via digitaal entertainment en kunnen via vele kanalen communiceren. Om dit voor onze fans, medewerkers en bezoekers te realiseren hebben we de expertise van Axians, Intronics en Mansveld ingeschakeld. Samen hebben we één van de eerste grootschalige AV-installaties in een Nederlands stadion gerealiseerd.”, zegt Roy Smits, ICT manager bij het Philips Stadion.

De oplossing: “Bezoek aan Endemol doorslaggevend”

Audiovisuele technologieën en ICT waren in dit project nauw met elkaar verweven. De keuze voor de oplossing voor het gewenste systeem was complex. Onder leiding van de facilitaire- en ICT afdeling van de club is samen met Mansveld en Axians naar een oplossing gezocht. Mansveld verzorgt het audiovisuele deel van het Philips stadion. Axians staat garant voor de betrouwbaarheid en hoge beschikbaarheid van de in het stadion aanwezige ICT infrastructuur. Beide partijen werken al geruime tijd naar volle tevredenheid samen met de ICT afdeling van het Philips stadion. Al snel kwamen ze bij Intronics terecht. Mansveld werkt via Intronics met Exterity oplossingen. Intronics heeft een demo georganiseerd voor alle partijen en naast de demo is er een bezoek aan Endemol gebracht. Intronics heeft voor Endemol, een innovatief IPTV (Internet Protocol Televisie) systeem gecreëerd dat naadloos aansluit op hun wensen en behoeften. De behoefte van Endemol was om 700 werkplekken te voorzien van televisieontvangst. Het ging om werkplekken die meerdere signalen vanaf verschillende bronnen feilloos kunnen ontvangen.
Het bezoek aan Endemol was voor PSV en de system integrators doorslaggevend. De kracht van het IPTV Exterity systeem is de schaalbaarheid; je kan het makkelijk uitbreiden. Het heeft een aantal grote voordelen: zo maakt IPTV gebruik van bestaande infrastructuur, namelijk het interne IP-netwerk (LAN). Dit alles zonder kwaliteitsverlies. Zo worden de video signalen vanuit het stadion en daarbuiten geëncodeerd. Vanuit ZIGGO, ook officieel leverancier van PSV, zijn de tv zenders op het LAN beschikbaar. Exterity zorgt er voor dat de verschillende binnengekomen signalen in één uniform formaat gebundeld en uitgestuurd worden naar het LAN.

Het resultaat: Exterity biedt eindeloze mogelijkheden

Aan het stadion wordt door ZIGGO via een glasvezelverbinding tv-content aangeleverd. Via het Exterity IPTV systeem wordt dit gedistribueerd aan ruim 200 aansluitpunten in het stadion.
Een centraal onderdeel van Exterity’s complete IPTV platform is de AvediaServer. Met deze server wordt het IPTV systeem beheerd, geconfigureerd en aangestuurd. “De flexibiliteit van het systeem was de sleutel tot het moderniseren van onze video faciliteiten in het stadion. Onze medewerkers kunnen elk scherm afzonderlijk bedienen vanuit elke werkplek met internet. De content, beschikbaar op de AvediaServer, wordt geleverd op de gewenste bestemming.
Dit kan in ruimtes voor personeel, bezoekers of zakelijke klanten zijn. Via Artio Portals kunnen hele gebieden in de huisstijl van een klant worden vormgegeven. Zo kunnen we aan de eisen en verwachtingen van onze klanten en fans voldoen. We zijn zeker geïnspireerd geraakt door de eindeloze mogelijkheden die het systeem biedt. Ons doel is om al deze mogelijkheden optimaal te benutten.“ aldus Roy Smits.

AV oplossingen worden getest in ons eigen AV-testlab

Het Audio/Video team richt zich op de professionele audio/video en commando en controle (KVM) markt. Door de jarenlange ervaring in de professionele AV- en KVM-wereld denkt Intronics in oplossingen, niet in producten. We kennen de markt, geven onafhankelijk advies, leveren verschillende AV-oplossingen. Deze oplossingen worden getest in ons eigen volledig uitgeruste AV-testlab.

Het AV-testlab wordt gebruikt voor pre- en after-sales ondersteuning zoals:
  • Het testen van producten
  • Proof of Concept
  • Onderzoek & Ontwikkeling
  • Bètatesten van uw oplossing
  • Het ontwikkelen van centrale kennis

Onze AV professionals staan voor u klaar

Wij staan in direct contact met onze fabrikanten. Laat ons weten als u behoefte heeft aan extra informatie of hulp tijdens het kiezen van een passende oplossing.

Neem voor meer informatie gerust contact met ons op:
Nederland: tel. +31 (0)342 407040, sales@intronics.nl
België: tel. +32 (0)14 220 334, sales@intronics.be
NEEM CONTACT OP
Aan het laden
Aan het laden