IPTV systeem biedt meer flexibiliteit op kantoor RTL

Binnen RTL in Hilversum ontstond de behoefte om het oude CAI-systeem te vervangen door een modern en digitaal IPTV-systeem. Het oude systeem was analoog, niet flexibel en niet schaalbaar genoeg. RTL zocht daarom contact met haar system integrator HTC International, die op zijn beurt de expertise van Intronics inschakelde voor een passende totaaloplossing. RTL is net als Endemol en Omroep Gelderland overtuigd van de kracht van het Exterity IPTV-systeem. Tegenwoordig wordt op de redactievloer van RTL Nieuws en RTL Z alle binnenkomende content middels het IPTV-systeem van Exterity ontvangen en vervolgens gedistribueerd naar individuele clients binnen RTL. 

Case study

Wilt u meer informatie over deze case study? Neem dan contact op met onze afdeling audio video.

t. +31 (0)342-407040
m. sales@intronics.nl
DOWNLOAD CASE STUDY

Uitdaging: eenvoudigere distributie van kanalen en betere beeldkwaliteit dan analoog CAI-systeem

RTL was op zoek naar een eenvoudiger systeem voor de distributie van kanalen met een betere beeldkwaliteit. In het pand van RTL Hilversum was een CAI-systeem voor het verzenden van audio- en videosignalen aanwezig. Dit had een aantal nadelen, het CAI-systeem was niet flexibel en schaalbaar genoeg om de binnenkomende content op een eenvoudige wijze te beheren en te distribueren. Doordat het beeldsignaal via een analoog systeem aangeleverd en gedistribueerd werd, was de beeldkwaliteit ook niet naar wens.
Hank van de Loo, Technical Manager bij RTL, was op zoek naar een IPTV-systeem om onder meer de televisiesignalen van verschillende kanalen te kunnen distribueren binnen RTL in Hilversum.
“Het gebruikte systeem was verouderd en de belangrijkste wens was een betere beeldkwaliteit. Tijdens mijn zoektocht naar een passende oplossing heb ik onder andere naar de oplossing bij Endemol gekeken. Daar wordt al jaren tot volle tevredenheid met IPTV apparatuur van Exterity gewerkt.”, voegt Hank toe

Oplossing Exterity's IPTV- systeem: flexibel, schaalbaar en kostenbesparend via de bestaande netwerk infrastructuur

Naar aanleiding van het bezoek bij Endemol en na het lezen van de case studie bij Omroep Gelderland meldde RTL zich, via haar system integrator HTC International, bij Intronics. Na een gesprek met de professionals van Intronics is een oplossing met een Exterity IPTV-systeem uitgewerkt. “Eén van de voordelen van het IPTV Exterity-systeem is de schaalbaarheid; je kunt het makkelijk uitbreiden. Exterity zorgt ervoor dat de verschillende binnengekomen zenders in één uniform formaat gebundeld en uitgestuurd worden naar het LAN en dit met de gewenste HD beeldkwaliteit. Ondanks de vele voordelen vroeg ik mij nog steeds af of het IPTV-systeem van Exterity wel geschikt zou zijn voor RTL, want binnen het pand hebben we met een dedicated bedrijfsnetwerk te maken."
Gelukkig bleek dit voor Exterity geen belemmering te zijn. Het Exterity IPTV-systeem maakt gebruik van de bestaande infrastructuur, namelijk het interne IP-netwerk (LAN). De wens was om het bedrijfsnetwerk en de content vanuit de RTL Master Control Room gescheiden te houden zonder te veel bandbreedte te gebruiken.  Ferry Korzinek van HTC International legt uit:  “Deze fabrikant heeft een unieke receiver met een 4-poorts switch in haar portfolio en per poort bepaal je welk netwerkkanaal je aan wilt sluiten, ook bekend als VLAN tagging. Op deze wijze delen gescheiden netwerken de fysieke hardware zoals switches en bekabeling, wat nog eens kostenbesparend is. Omdat er gebruik wordt gemaakt van een multicast-gegevensstroom is het gebruik van bandbreedte op het netwerk beperkt. Doordat er één gegevensstroom van de server afkomstig is, ongeacht het aantal clients dat de gegevensstroom ontvangt, heeft de multicast-gegevensstroom dezelfde hoeveelheid bandbreedte nodig als een enkele unicast-gegevensstroom met dezelfde inhoud."

Resultaat: met behulp van Exterity's IPTV het beste nieuws leveren door optimale contentdistributie

Alle audio- en videocontent wordt vanuit de RTL Master Control Room (MCR) aangeleverd. Denk hierbij aan zeer diverse bronnen, zoals nieuwszenders van over de hele wereld, maar ook individuele correspondenten via een livestream. Deze MCR is de spin in het web waar vanuit de signalen gemonitord en vervolgens naar studio’s en redactievloeren verzonden worden. Dankzij de IPTV oplossing van Exterity komt alle content live bij de juiste werkplek en personen binnen, waarbij er tussen de verschillende (nieuws) zenders geschakeld kan worden. Het beheer van content is optimaal en uiteindelijk geldt: degene die op de redactievloer de beste content het snelst ontvangt kan een perfect nieuwsbericht maken.
De volledige installatie van de oplossing is door HTC International uitgevoerd, waarbij Intronics onder meer het pre-sales advies en trainingen verzorgde en ondersteuning bij de configuratie heeft geleverd. Tijdens de implementatie bleef Intronics betrokken bij het proces door te adviseren en waar nodig bij te sturen. Technische knowhow wordt daarbij voortdurend uitgewisseld.

Over HTC International

HTC International is, als system integrator, gespecialiseerd in het leveren van totale pakketten van telematica, networking, telecom, diverse speciale video- en datatoepassingen en netwerkgerelateerde ICT. Daarnaast kan HTC International met haar brede product- en dienstenpakket u in al uw zakelijke communicatieve behoeften voorzien. Kijk voor meer informatie op de website.  www.htcinternational.nl.

Wat is IPTV?

IPTV (Internet Protocol Television) is een verzamelnaam voor diensten en toepassingen die tv-kijken over het Internet Protocol mogelijk maken. Deze technologie geeft u de mogelijkheid om een bestaand IP netwerk te gebruiken voor het distribueren van tv en radiozenders, video’s, digital signage en internet content.
Intronics levert met Exterity een gebruiksvriendelijk en schaalbaar IPTV systeem.  Een IPTV-oplossing van Exterity maakt gebruik van de kracht van video om te communiceren via uw IP-netwerk, in het bedrijfsleven, onderwijs of de entertainment industrie. Exterity-oplossingen stellen organisaties in staat om video in elk formaat op meerdere devices tentoon te stellen.

Toepassingen IPTV systemen

IPTV toepassingen worden onder andere toegepast in:
  • Kantoren
  • (Voetbal)stadions
  • Zorgcentra
  • Hotels
  • Theaters

AV oplossingen worden getest in ons eigen AV-testlab

Het Audio/Video team richt zich op de professionele audio/video en commando en controle (KVM) markt. Door de jarenlange ervaring in de professionele AV- en KVM-wereld denkt Intronics in oplossingen, niet in producten. We kennen de markt, geven onafhankelijk advies, leveren verschillende AV-oplossingen. Deze oplossingen worden getest in ons eigen volledig uitgeruste AV-testlab.

Het AV-testlab wordt gebruikt voor pre- en after-sales ondersteuning zoals:
  • Het testen van producten
  • Proof of Concept
  • Onderzoek & Ontwikkeling
  • Bètatesten van uw oplossing
  • Het ontwikkelen van centrale kennis

Onze AV professionals staan voor u klaar

Wij staan in direct contact met onze fabrikanten. Laat ons weten als u behoefte heeft aan extra informatie of hulp tijdens het kiezen van een passende oplossing.

Neem voor meer informatie gerust contact met ons op:
Nederland: tel. +31 (0)342 407040, sales@intronics.nl
België: tel. +32 (0)14 220 334, sales@intronics.be
NEEM CONTACT OP
Aan het laden
Aan het laden