TKH Logistics - de logistieke dienstverlener van Intronics

Technologiebedrijf TKH Group NV (TKH) is een internationaal opererende groep ondernemingen, die zich heeft gespecialiseerd in het creëren en leveren van innovatieve Telecom, Building en Industrial Solutions.

De TKH kerntechnologieën –vision & security, communicatie, connectivity en productiesystemen– worden met elkaar verbonden tot totaalsystemen en totaaloplossingen in de Solutions business-segmenten en de daarmee samenhangende gedefinieerde verticale groeimarkten. Door deze samenhang streeft TKH een vergaande synergie na tussen de bedrijfsonderdelen.

Neem contact op

Neem voor meer informatie contact met ons op.

t. +31 (0)342 407040
m. sales@intronics.nl 

Neem contact op

TKH Logistics

Intronics, één van de dochterondernemingen van de TKH Group, maakt optimaal gebruik van deze samenwerking. Zo heeft Intronics sinds enige jaren haar logistieke activiteiten volledig ondergebracht bij TKH Logistics, één van haar zusterbedrijven binnen de TKH Group. TKH Logistics is een ultramodern logistiek dienstverlener, die haar klanten een unieke service biedt in inslag, opslag, order picking en verzending van hun producten. Voor Intronics en haar klanten betekent dit een:
  • Volledige koppeling van het ERP-systeem van Intronics met het warehouse managementsysteem van TKH Logistics (VIADAT) door een unieke interface
  • Volledig geautomatiseerd warehousesysteem
  • Volledige transparantie (interface, uitgebreide camerabewaking on site)
  • Maximale voorraadbetrouwbaarheid (continue interface tussen VIADAT en ons ERP)
  • Minimaal aantal errors door geautomatiseerde controle (<0,1%)
  • Verhoogde flexibiliteit door de verhoogde schaalgrootte
  • Kostenefficiënt proces door een hoge mate van automatisering en paperless communicatie, het gedeelde gebruik van machines, personeel en ruimte
  • Snelle voorraadvulling na inslag van de goederen (binnen 8 werkuren)

ISO certificering

TKH Logistics is ISO gecertificeerd. Zij scheidt alle afval in het warehouse (plastic, papier, karton) direct bij verwerking en perst dit per categorie samen tot een compact pakket dat wordt afgevoerd voor recycling, waardoor de hoeveelheid restafval wordt geminimaliseerd en er een minimale CO2-uitstoot is. Een toekomstige, door TKH Logistics gewenste stap in procesoptimalisatie is de ISO 14001-certificering.

Warehouse

Het warehouse karakteriseert zich door een enorme oppervlakte (15.000 m2) en een stofarme, compact ingedeelde en ESD-veilige omgeving. De opslag is verdeeld in ruim 104.000 miniloadbakken (goed voor >200.000 locaties), palletlocaties, drypack en een exceptional goods-locatie. Met behulp van de 16 hogesnelheidskranen is het personeel in staat om snelle en accurate order picking te doen. De meeste, kleinere producten worden via de hogesnelheidskranen uit de beveiligde miniloadlocatie aangeleverd bij de werkstations. De medewerker neemt daar het gewenste aantal producten uit de bak en scant deze, zodat dit direct verwerkt wordt in VIADAT en het ERP-systeem van de klant. De speciale order picking (pallets, drypack en exceptional goods) gebeurt op de speciaal daarvoor bestemde locaties en wordt eveneens direct in de managementsystemen verwerkt via scanning.

Werkwijze

Intronics voert haar orders in haar ERP-systeem in, van waaruit TKH Logistics direct de orders kan verwerken via de koppeling met haar eigen warehouse management systeem (VIADAT). Zij verzorgt vervolgens de snelle order picking vanuit de voorraad, de veilige en milieuvriendelijke verpakking en de verzending van de orders via diverse vervoerders.

Waarom Intronics kiest voor TKH Logistics

Door deze efficiënte manier van werken kan TKH Logistics een kostenefficiënte service bieden aan Intronics. Met een relatief laag aantal vaste medewerkers en een groot aantal vaste oproepkrachten garandeert TKH Logistics kennis en vaardigheid binnen een flexibele inzetbasis. Ook op het gebied van VAS biedt TKH Logistics klantspecifieke uitkomsten.

Naast efficiëntie en betrouwbaarheid wil TKH Logistics ook een maximale veiligheid kunnen bieden. Zo heeft zij een uitgebreid brandveiligheidssysteem (inergen brandblusinstallatie in serverruimtes, modern sprinklersysteem, bluswatertank, brandvertragende wanden en deuren) en noodstroomvoorziening. Daarnaast is er een intensief inbraakbeveiligingssysteem (afsluitbaar hekwerk, terreinverlichting, in- en externe bewegingsmelders en camerabewaking die gekoppeld zijn aan een externe meldkamer) en een goede ICT-bescherming (twee gescheiden, beveiligde serverruimtes, redundante computersystemen en verbindingen). Tevens is er een gedegen toegangsbeveiliging middels een geautomatiseerde toegangs- en registratiecontrole en een externe surveillancedienst.

Al deze moderne, uitgebalanceerde technieken maakt TKH Logistics de ultieme logistieke partner voor Intronics.
Aan het laden
Aan het laden