DisplayPort videobron aan monitor aansluiten

DisplayPort videobron aan monitor aansluiten

DisplayPort wordt voornamelijk gebruikt om een videobron aan te sluiten aan een monitor, maar het kan ook gebruikt worden om data te versturen. Een DisplayPort aansluiting lijkt veel op een HDMI-aansluiting, met het verschil dat er maar één schuine rand aan de kant van de aansluiting zit en niet twee schuine randen zoals bij HDMI. Het DisplayPort-signaal is niet volledig compatibel met een HDMI- of DVI-signaal.

Hieronder volgt een overzicht met de verschillen tussen de standaarden:

Verkoopafdeling

Neem voor meer informatie contact op met onze verkoopafdeling.
t. +31 (0)342 407040
m. sales@intronics.nl
Neem contact op

DisplayPort kabels bestaan in twee uitvoeringen:

  1. DisplayPort kabels waarbij power pin 20 is aangesloten voor converters aan te sluiten die niet extern gevoed worden, maar voeding via de DisplayPort connector benodigd hebben. Deze kabels zijn soms ook nodig voor High Bitrate resoluties.
  2. DisplayPort kabels waarbij pin 20 niet is aangesloten zijn geschikt voor de meeste toepassingen. Doordat de voeding niet is aangesloten kan er geen interferentie ontstaan die bij sommige videokaarten voor problemen zorgt.

Onze professionals staan voor u klaar

Onze professionals staan klaar om u te helpen. Laat ons weten als u behoefte heeft aan extra informatie of hulp bij het kiezen van een passende oplossing.

Neem voor meer informatie gerust contact met ons op:
Nederland: tel. +31 (0)342 407040, sales@intronics.nl
België: tel. +32 (0)14 220 334, sales@intronics.be
Neem contact op
Aan het laden
Aan het laden