Streaming

Met onze streaming oplossingen is het mogelijk om te streamen en direct opnames te maken, colleges en evenementen op afstand bijwonen. Gelijktijdig streamen naar meerdere platforms zoals Facebook, YouTube, Amazon Web Services. Een back-up maken van de streams?

Door een opname te maken op een USB-stick  van de livestream is de recording beschikbaar zodra de stream is afgesloten. Door een LiveScript aan de stream toe te voegen is een evenementen nog toegankelijker dankzij een realtime spraak-naar-tekstconversie. De LiveScript is een transcriptie-apparaat dat wordt aangedreven door geavanceerde spraakherkenningstechnologie. 

AV afdeling

Neem voor meer informatie contact op met onze AV afdeling.

t. +31 (0)342 407040
m. sales@intronics.nl
Neem contact op

7 onmisbare tips voor professionele live streaming

Livestreaming wordt steeds normaler.  Hierdoor kunt u uw ontvangers realtime laten meegenieten van een evenement, college, bruiloft, kerkdienst etc. Wenst u dat alle kijkers uw livestream zonder problemen in de hoogste kwaliteit kunnen bekijken? In dit artikel vindt u tips over hoe u dat het beste kunt aanpakken en een professionele livestream kunt realiseren.

Hier zijn 7 tips voor het fail-proof maken van uw streamingsetup:


7 tips for professional live streaming

Redundant output

Maakt u bij livestreaming gebruik van HDMI- en/of SDI-kabels? Deze kabels kunnen gevoelig zijn voor storingen. Om ervoor te zorgen dat uw video een encoder bereikt, gebruikt u redundantie door twee uitgangen te gebruiken van de bron met dezelfde video. Gebruik maken van twee kabels biedt meer zekerheid dan één kabel.

Hardware-encoder

Maak gebruik van meerdere hardware-encoders om de mogelijke storingen te voorkomen. Kies hierbij wel voor hetzelfde model encoder en gebruik identieke configuratie-presets voor eenvoudige installatie en consistente videokwaliteit. Zorg ervoor dat al uw encoders op tijdcode zijn gesynchroniseerd waarmee problemen in timing worden voorkomen.

Netwerk-verbinding

Bij een bekabelde verbinding raden we u aan afzonderlijke LAN-switches te gebruiken voor elke encoder. Let er ook op dat u voor elke encoder en elke livestream over voldoende bandbreedte beschikt. Voeg een back-up modem via het telefoonnetwerk toe voor extra fail-safe van de stream.

CDN's en streaming-servers

Kies voor CDN's die automatische stream-failover-opties bieden. Stel elke encoder in om 2 streams te verzenden: één naar de primaire CDN en één naar de back-up CDN. Op deze manier zal in het geval van een storing in de primaire encoder en / of een primaire CDN, de back-up de stream overnemen en naar de ontvangers blijven sturen.

Test uw opstelling voordat u live gaat

Om ervoor te zorgen dat de livestream soepel zal verlopen, raden we aan uw opstelling vooraf te testen. Voer de stream uit met behulp van de hoofd-encoder en -CDN en vervolgens schakelt u ze uit om te kijken of de back-up het overneemt. Vergeet niet dat de belasting aan de CDN-kant groot kan zijn tijdens een echt evenement naarmate meer mensen toegang krijgen tot de stream.

Configureer zowel automatische als handmatige schakeling

In sommige kritieke situaties is het niet mogelijk om meteen vast te stellen waar het probleem ligt. Daarom is het gunstig om zowel handmatig als automatisch te kunnen schakelen. Automatische failover-architectuur kan hierbij de redder in nood zijn. Handmatige bediening komt ook van pas  wanneer er op het allerlaatste moment iets gewijzigd moet worden.

Kies voor robuuste componenten

Als u een back-up van elk onderdeel van uw productie-workflow maakt, wordt de kans op onderbrekingen en storingen aanzienlijk verkleind. Om de algehele zekerheid en kracht te vergroten, moet elk hardware- en software-element van de hoogste kwaliteit zijn. Let bijvoorbeeld bij het kiezen van een hardwarematige encoder op de volgende punten: de prestaties van multi-streaming, de regelmaat van firmware-updates en de algehele kwaliteit van het product.SRT-technologie maakt het verschil

Hoge video kwaliteit is een belangrijke voorwaarde voor professionele videoproducties. SRT-technologie maakt dit gemakkelijker dan ooit. Het SRT-protocol maakt gebruik van de nieuwste streaming-technologie en zorgt er zo voor dat live videoproducties er geweldig uitzien door gebruik te maken van monitoring op het netwerk, packet loss recovery en andere kwaliteits-controle features.
meer info

AV oplossingen worden getest in ons eigen AV-testlab

Het team Audio/Video richt zich op de professionele audio/video markt. Door jarenlange ervaring in de professionele AV wereld denkt Intronics in oplossingen, niet in producten. Wij kennen de markt, geven onafhankelijk advies, leveren verschillende oplossingen voor control rooms. Deze oplossingen worden getest in een eigen compleet ingericht AV-testlab.

Het AV-testlab wordt gebruikt voor pre- en aftersalessupport zoals:
  • Testen van producten
  • Bouwen van Proof of Concept
  • Research & Development
  • Beta testing van uw oplossing
  • Uitbouwen van centrale kennis
Meer weten over onze AV oplossingen?
lees meer

Onze AV professionals staan voor u klaar

Wij staan in direct contact met onze fabrikanten. Laat ons weten als u behoefte heeft aan extra informatie of hulp tijdens het kiezen van een passende oplossing.

Neem voor meer informatie gerust contact met ons op:
Nederland: tel. +31 (0)342 407040, sales@intronics.nl
België: tel. +32 (0)14 220 334, sales@intronics.be
Neem contact op
Aan het laden
Aan het laden